SOL2-dj Henri Kicken doet aangifte na identiteitsfraude

door | 30 maart 2021, 08:32 | Nieuws

Henri Kicken, beter bekend als DJ Kicken, is naar eigen zeggen het slachtoffer geworden van identiteitsfraude op internet. De naam van zijn bedrijf, het bijbehorend KVK-nummer en zijn thuisadres staan op de website www.ps5-store.nl waar spelcomputers aangeboden worden tegen een voordelige prijs.

Waarschuwing

Kicken, dj bij SOL2, wil mensen waarschuwen vooral geen spelcomputer te kopen bij de website, omdat er sprake is van oplichting. De dader of daders hebben inmiddels ook op naam van Kicken een rekening geopend op moneyyou.nl.

De malafide website is volgens Kicken al sinds 6 maart online. Maar vorige week kwam hij pas achter het bestaan ervan toen hij een eerste telefoontje kreeg. “Waar ze niet aan gedacht hebben, is dat mensen worden doorgelinkt naar mijn eigen website en daar kunnen ze via WhatsApp rechtstreeks contact met mij opnemen. Gelukkig heb ik nog geen boze telefoontjes gehad van mensen die vragen waar hun PlayStation blijft.”

Bekende naam

Kicken heeft ook al contact gehad met de redactie van het tv-programma Opgelicht?! die onderzoek heeft gedaan. “Daar zeiden ze me al dat het wel vaker voorkomt dat er KvK-nummers worden misbruikt. De dj denkt dat zijn naam gekozen is, omdat hij enige bekendheid heeft. Kicken zegt inmiddels online aangifte te hebben gedaan. “Volgens de politie valt deze vorm van misdaad onder ‘zakelijke identiteitsfraude’.”

Volgens Kicken heeft de politie aangegeven dat er stappen worden ondernomen om de website uit de lucht te halen, maar dat dat niet zo makkelijk is. Vaak gaat de ene website schuil achter weer een andere.

Foto: Henri Kicken

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors