SOL2 gaat samenwerking aan met WeertFM, OR6 en ML5

door | 9 juni 2023, 08:33 | Algemeen, SOL2 Nieuws

De lokale omroepen WeertFM, SOL2, OR6 en ML5 gaan samenwerken. Vanaf 12 juni bundelen ze al hun lokale en regionale nieuwsberichten op één nieuwssite: rtvmiddenlimburg.nl. De inwoners van Midden-Limburg kunnen daar dagelijks nieuws vinden uit de hele streek.

De samenwerking is nodig omdat het ministerie van OC&W de lokale journalistiek wil versterken. Staatssecretaris Gunay Uslu van Media schreef vorige week aan de Tweede Kamer dat zij samen met de sectororganisatie van lokale omroepen gaat toewerken naar de vorming van 80 krachtige streekomroepen, uiterlijk in 2026.

De bestaande omroepen WeertFM, SOL2, OR6 en ML5 blijven zelfstandig uitzenden op radio, televisie en internet. Wel gaan ze plannen maken voor een nieuwe opzet van hun zenders en de vorming van een gemeenschappelijke redactie. Dat zal gebeuren in nauw overleg met de programmamakers van de omroepen. Doel is een professionelere en meer inhoudelijke omroep, met behoud van de band met de lokale gemeenschap via de plaatselijke medewerkers.

De omroepen die samenwerken onder de noemer van RTV Midden-Limburg zijn actief in de gemeenten Weert, Nederweert, Echt-Susteren, Roerdalen, Maasgouw, Leudal en Roermond. Een dergelijk initiatief is niet nieuw, er zijn in het verleden meerdere pogingen gedaan. Door het snel veranderende media landschap wordt de vraag naar actuele informatie steeds belangrijker. Omroepen werken over het algemeen met vrijwilligers. Al dan niet met een relevante opleiding. Mensen met beperkte (vrije) tijd. Daardoor is het vaak niet eenvoudig alle info journalistiek te bundelen. SOL2 gelooft in dit plan en heeft zich positief uitgesproken voor dit initiatief.

Wat betekent dit voor Echt-Susteren?
Helemaal niets. Het nieuwe orgaan zal als paraplu werken waaronder de omroepen redactioneel zullen samenwerken. Doel is om de nieuwsgaring te actualiseren én professionaliseren waarbij kwaliteit de boventoon voert. De radio en tv programma’s zullen gewoon op dezelfde manier aangeboden worden, op dezelfde kanalen en frequenties. Bent u nieuwsgierig? Kijk dan gerust op de nieuwe website van de samenwerkende omroepen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors