SOL2 vanaf nu in heel Limburg te zien op Ziggo-kanaal 39

door | 4 mei 2021, 11:37 | Nieuws, SOL2 Nieuws

Het was één van de allergrootste wensen van het tv-team: Sol2 bij Ziggo in de gehele provincie kunnen bekijken op hetzelfde kanaal. Het heeft veel lobbywerk gekost maar het is een feit. Vanaf 3 mei schakelde Ziggo alles om, zodat ook Midden-Limburg kan genieten op kanaal 39.

Waarom heeft het zo lang geduurd?

Volgens Johan van Doorn, expert engineer van Ziggo en verantwoordelijk voor de tv-setup, moesten enkele koppelingen samenkomen. Ziggo is met een digitale inhaalslag bezig die de tv kijker 4K tv moet garanderen. Daardoor moet ruimte worden bespaart omdat dit allemaal via dat dunne kabeltje bij u in de huiskamer moet komen. Deze reorganisatie viel nagenoeg gelijk met de introductie van SOL2 op tv. De bandbreedte ontbrak en daardoor werd SOL2 op een plaats gezet waar ruimte was, volgens van Doorn.

Eerste tv-programma

Maar begin april kwam de e-mail met de definitieve aanpassing. Volgens de opgetogen hoofdredacteur Will Schmitz is dit de definitieve uitrol van SOL2: in Midden- én Zuid-Limburg op hetzelfde kanaal. “En we zitten achter L1. Dit is goed voor de kijkersdichtheid. We worden op deze manier nog sneller gevonden en herkent”, aldus Schmitz. SOL2 werkt hard aan het inwerken van nieuwe vrijwilligers voor het tv-team. Binnenkort begint op de omroep het programma InBeeld.

SOL2 Radio

De radioprogrammering begint ook steeds stabieler te worden. Vanaf volgende week zijn de twee middaguren ook gevuld. Twee programmamakers zitten op het vinkentouw voor de ochtendshow. “Wordt vervolgd”,  grijnst de hoofdredacteur. “Maar we kunnen nog steeds mensen gebruiken. In een klein en hecht team (23 personen) is altijd ruimte. Een van onze nieuwe vrijwilligers gaf laatst aan dat zij zich erg welkom voelt. En dat is exact wat we willen. Tv-programma’s maken is op elkaars lip zitten, ideeën uitwisselen en brainstormen over allerlei dingen. Het begint serieus te worden. Zo voelt iedereen de situatie die nu gaande is.”

Ook de studio’s zijn nu klaar. Time for action dus!

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors