Spik en Span geraakt door gebarentolk Kyano (10)

door | 3 februari 2021, 10:43 | Nieuws, Vastelaovend

Carnavalsduo Spik en Span uit Susteren is geraakt door de video van Kyano Schmitz (10) uit Posterholt. Kyano heeft een nummer van het duo uitgebracht in gebarentaal en zijn video is een hit op Facebook.

‘Echt een toevoeging’
Zanger Niek Dirkx vertelt dat hij wel een traantje moest wegpinken toen hij de eerste keer naar de video van Kyano keek. “Gewoon echt prachtig om te zien”, vertelt hij tegen L1. “Maar als je ook nog de gebaren erbij ziet. Nou ja, dat is gewoon geweldig. Ze krijgen de essentie van het liedje veel beter mee. Ik vind het echt een toevoeging”, vertelt Dirkx over doven en slechthorenden.

Kyano wil kinderen die doof of slechthorend zijn toch de bekende carnavalsnummers laten ervaren. Zelf is Kyano groot fan van Spik en Span en het is dan geen wonder dat Vrunj tot de allerleste Runj het eerste nummer is dat Kyano nu uitgebracht heeft in gebarentaal.

LVK
Spik en Span zijn niet heel onbekend met gebarentaal. Zo werd het liedje Paaf Alaaf ook al uitgebracht in gebarentaal. Met dat nummer staan ze vrijdag 5 februari in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Als ze wederom de eerste plek behalen, mogen ze voor de vijfde keer de titel op hun naam schrijven. De finale wordt vrijdag om 20:00 uur live uitgezonden op L1 Radio en TV. Vanwege het coronavirus is geen publiek welkom.

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors