Spik & Span niet samen tijdens bijzondere LVK-finale

door | 5 februari 2021, 15:03 | Vastelaovend

Gaat het Spik & Span een jaar na winst in hun eigen gemeente weer lukken om het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) te winnen? Vrijdagavond weten we wie er met de titel vandoor mag gaan in een toch wel bijzondere finale van het LVK.

Gescheiden van elkaar
Vanwege de coronacrisis zijn er geen liveoptredens, maar worden videoclips uitgezonden. In de show wordt via Zoom contact gemaakt met de deelnemers thuis. De mannen van Spik & Span, Niek Dirkx en Jo Huijnen, komen allebei uit Susteren, maar Niek woont tegenwoordig bij Antwerpen. Hij is voor het eerst niet live te zien in de LVK-show. “Jo is de man die het woord voert via Zoom”, vertelt Niek die de uitzending verder vanuit thuis zal volgen. Vanwege de coronacrisis en de reisadviezen was het lastig om samen te zijn, legt hij uit.

Geen twijfel over deelname
Er was geen enkele twijfel of de mannen wel moesten deelnemen, ook al gaat de vastelaovend zoals we die kennen vanwege corona niet door. “We hadden eigenlijk direct door dat je als regerend kampioen een liedje moet maken. Het zal toch op de een of andere manier vastelaovend zijn”, vertelt Niek.

De finale van het LVK is vrijdagavond om 20:00 uur te volgen via L1 Radio en TV. Diezelfde avond weten we of Spik & Span met het liedje Paaf Alaaf voor de vijfde keer de titel binnensleept.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors