Spookrijders met kind op achterbank blijven langer vast

door | 30 januari 2023, 11:40 | Nieuws

De Britse man en Ierse vrouw die zaterdagavond spookreden op de A2 bij Echt worden langer vastgehouden.

Dat meldt de politie zondag. Op de achterbank van het stel, dat op de vlucht was voor de politie, zat een 1-jarig kind zonder gordel.

Langer vast

Zaterdagavond werd al duidelijk dat de man vanwege onderzoek langer vast zou blijven zitten. Tegen de vrouw bestond er tot op dat moment echter nog maar weinig bewijs. Omdat er meerdere meldingen van oplichting door de vrouw zijn binnengekomen, zit nu ook de Ierse vrouw (20) langer vast. Aan andere mensen die slachtoffer zijn geworden wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Spookrijdende vlucht

De politie kwam de man en vrouw op het spoor dankzij een melding van een babbeltruc in Echt. Ze zouden op de Nieuwe Markt proberen geld af te troggelen van mensen. Ze sloegen op de vlucht toen de patrouille arriveerde. De bestuurder reed onder andere over een rotonde heen en haalde rechts in. De auto kwam spookrijdend de A2 op. Bij Roosteren stopte de bestuurder en zette het op een rennen. De politie kon hem al snel oppakken. De Ierse bijrijdster werd aangehouden omdat ze geen ID kon tonen.

“De Engelse man verklaarde dat hij wegreed omdat hij bang was voor de Nederlandse politie”, zegt de politie zondag. Zijn auto werd voor onderzoek in beslag genomen. De politie heeft meerdere beelden ontvangen van het voorval.

Kind op de achterbank

Het kind is voorlopig ondergebracht door de crisisdienst Jeugd. “Met de kleine dreumes gaat gelukkig alles goed. Voorlopig zit hij nog op een veilige plek totdat de Raad van de Kinderbescherming een uitspraak heeft gedaan”, aldus de politie.

Slachtofferhulp

Volgens de politie zijn er veel mensen geconfronteerd met de spookrijder. Daarom wordt er maandag via Slachtofferhulp een registratienummer geopend waaronder mensen hun verhaal kwijt kunnen.

Foto: Politie Echt

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors