Staatsbosbeheer houdt rekening met lichamen van vermiste personen langs Maas

door | 22 juli 2021, 13:26 | Nieuws

Protocol

Mochten de toezichthouders een vermist persoon tegenkomen start een protocol. “Als we een vermist persoon tegenkomen nemen we direct contact op met de politie. Zij zullen dan het onderzoek starten en de familie informeren.” Het is mogelijk dat toezichthouders van Staatsbosbeheer lichamen tegenkomen. Ook na de watersnood in 1993 en 1995 werden lichamen aangetroffen. In België worden nog 18 mensen vermist, meldde het Crisiscentrum donderdagochtend.

Emoties

Jasper is samen met haar collega’s ook druk bezig om de eerste grote rotzooi langs de Maas op te ruimen. “Diepvriezen, koelkasten, flesjes water, schoenen, slippers. We komen van alles tegen. Alles wat mensen in België kwijt zijn, drijft hier door de Maas.” De boswachter vindt ook veel persoonlijke spullen. “Dat raakt me ook emotioneel. Dan denk ik: potverdorie ik loop tussen de spullen van mensen.”

Lees ook: Maasoevers bezaaid met rotzooi na overstromingen

Plastic

Als de eerste inspectie is geweest gaan vrijwilligers helpen om al het plastic te verwijderen. “We gaan zoveel mogelijk troep proberen weg te halen. Maar wij krijgen niet alles weg.” Over het aantal vrijwilligers hoeft Jasper niet te klagen. “Mensen komen vanzelf. Ze willen heel graag hulp bieden. Ook mensen vanuit Natuurmonumenten en het Limburgs Landschap. Jasper verwacht dat het opruimen de nodige tijd in beslag zal nemen: “Ik hoop weken, maar ik verwacht maanden.”

In Roosteren vindt zaterdag de eerste opruimactie plaats langs de Maas.

Lees ook: Eerste opruimactie langs Maas bij Roosteren gepland

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors