Station Echt vernield: ruiten aan diggelen en kabels losgetrokken

door | 20 juli 2021, 15:06 | Nieuws

Reizigers die dinsdagochtend op het station in Echt kwamen, keken verbaasd op toen ze zagen dat er allerlei vernielingen waren aangericht.

Verschillende ruiten en kabels zijn in de nacht van maandag op dinsdag gesneuveld. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een eenmansactie of dat een groepje de vernielingen heeft aangericht.

Losse kabels

Er waren vooral zorgen over de losgetrokken kabels bij de slagbomen op het station. Mensen die in Echt de trein op willen stappen, moeten namelijk eerst het spoor oversteken en tussen slagbomen door. Door de losgetrokken draden was het onzeker of die slagbomen nog wel goed werkten. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat er geen gevaar is geweest voor reizigers.

Kapotte ruiten

Daarnaast is er bij de overkapping van de fietsenstalling rubber uit de sponningen getrokken, waardoor veel ruiten naar beneden zijn gevallen met kapot glas tot gevolg. Een aantal ruiten zit nog los. Levensgevaarlijk volgens de politie, omdat een losse ruit door de wind naar beneden kan vallen waardoor iemand gewond kan raken.

De politie tast nog in het duister over de dader(s) en laat weten in gesprek te zijn met de NS over het eventueel plaatsen van camera’s en extra beveiliging.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors