Stikstofminister Van der Wal op werkbezoek bij Livar-varkens in Echt

door | 14 november 2022, 14:36 | Nieuws

Minister Christianne van der Wal (VVD, Natuur en Stikstof) is maandag op werkbezoek in Echt.

Livar-varkens

Van der Wal bracht eerst een bezoek aan de Livar-varkensfokkerij bij abdij Lilbosch, waar ze overleg voert met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB, en het Waterschap Limburg. Vervolgens bezoekt Van der Wal Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch.

Rockwool

Ook bezoekt ze Rockwool in Roermond, omdat dit bedrijf op nummer 1 van de top 100 van ammoniakuitstoters in Nederland staat, en de fabriek ligt bovendien pal naast het kwetsbare natuurgebied De Meinweg. De minister praat er met zowel de directies van Rockwool als van Chemelot in Geleen over de stikstofopgave voor de industrie. Ook Chemelot staat hoog op de lijst van ammoniakuitstoters.

De grens over

Vanuit Roermond gaat ze naar Düsseldorf om met de Duitsers aandacht te vragen voor de stikstofproblematiek. Een onderwerp dat in Duitsland niet leeft, maar waar onder meer Nationaal Park De Meinweg veel last van heeft als gevolg van het neerdalen van stikstof bij oostenwind uit de Duitse grensregio. De minister wordt bij haar bezoek vergezeld door de Limburgse gedeputeerden Lia Roefs (PvdA, Wonen en Landbouw) en Geert Gabriels (GroenLinks, Natuur en Milieu).

Foto: L1

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors