Streep door uitbreiding varkensbedrijf Koningsbosch

door | 6 mei 2021, 17:45 | Nieuws

Rechtbank Limburg heeft de verleende omgevingsvergunning voor de uitbreiding van een varkensbedrijf in Koningsbosch vernietigd. De rechter heeft de gemeente Echt-Susteren opgedragen een nieuw besluit te nemen over de aanvraag.

Bekendmaking niet correct

Daarmee zijn de stichtingen Varkens in Nood, Dier&Recht en Leefbaar Buitengebied in het gelijk gesteld. Die stichtingen stellen dat de gemeente de bekendmaking van het ontwerpbesluit niet correct heeft gedaan. Daardoor heeft niemand zienswijzen in kunnen indienen.

De verleende omgevingsvergunning maakte het voor het bedrijf mogelijk om uit te breiden naar ongeveer 6000 zeugen, schrijft AgriHolland. Het is nog maar de vraag of de vergunning opnieuw wordt verleend door de gemeente, onder meer vanwege de huidige stikstofcrisis.

Eigenaar berucht

Eigenaar van de boerderij in Koningsbosch is Adriaan Straathof. Hij is een van de grootste varkenshouders van Europa. Hij is de laatste jaren negatief in het nieuws vanwege het dierenwelzijn in zijn stallen. In Duitsland kreeg de varkenshouder in 2014 zelfs een beroepsverbod vanwege ernstige dierenmishandeling.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors