Tanken in Duitsland kan vanaf vandaag weer stukken goedkoper

door | 1 juni 2022, 08:54 | Nieuws

Bij Duitse tankstations aan de grens met Nederland zijn de prijzen woensdagochtend fors gedaald.

Dat komt door de belastingverlaging met 35 cent per liter benzine en 17 cent voor diesel. Dat kan per liter benzine voor Nederlandse automobilisten zo’n 50 cent schelen.

Momentopname

Een liter benzine E10 kostte aan de pomp vlak voor 07:00 uur vanaf 1,85 euro. Diesel kost rond de 1,90 euro. Het gaat om een momentopname, want in Duitsland worden de prijzen meermaals per dag bijgesteld.

Centraal bepaald

De prijzen verschillen per tankstation, en kunnen van moment tot moment fluctueren. De prijs wordt centraal bepaald door de grote oliemaatschappijen. Per dag kan dat bij het tanken 10 tot 15 cent schelen, afhankelijk van het moment waarop je gaat tanken. Wie goedkoop uit wil zijn kan kijken op een speciale website die de prijzen van moment tot moment aangeeft.

Oude voorraad voor oude prijs

Automobilisten die zich woensdag melden kunnen overigens met een teleurstelling geconfronteerd worden. Nogal wat merken maken eerst de oude voorraad tegen de oude prijs op alvorens de prijzen te verlagen. Tegelijkertijd hebben de grote benzinemaatschappijen de afgelopen twee weken de prijzen ook in Duitsland flink opgedreven, zodat een groot deel van het voordeel in kosten alweer verdampt is. Nogal wat Duitse media spraken daar de afgelopen dagen schande van.

Verkeerschaos

De drukte aan de Duitse tankstations kan her en der voor een verkeerschaos zorgen. De pomphouders gaan die niet reguleren, want zij voelen zich daarvoor niet verantwoordelijk. Ze wijzen naar de gemeenten, maar die zijn niet op een grote toestroom voorbereid. De politie wacht af en houdt de verkeersstroom nauwlettend in de gaten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors