Theaterfan Corrie (97) ziet in Sint Joost eindelijk weer een voorstelling

door | 23 augustus 2021, 16:12 | Nieuws

De 97-jarige Corrie Voshol uit Maastricht zit het liefst in het theater, maar heeft al achttien maanden geen voorstelling meer bezocht door corona. Zondag was het eindelijk weer zover. In het pop-up theater van OrangeXevents in Sint Joost genoot Corrie van het optreden van zangeres Suzan Seegers en pianist Rob Mennen. Stichting Vier het Leven organiseerde het uitje.

“Ik heb het zo gemist”, vertelt Corrie. “Niet alleen de voorstellingen, maar ook de mensen en artiesten. Ik hou ervan om ze te observeren. Kijken hoe ze reageren en spelen.”

Honderd voorstellingen

Corrie heeft al meer dan honderd voorstellingen bezocht die de stichting organiseerde. Ze is zo dol op theater, dat ze eind vorig jaar zelfs een voorstelling zou verkiezen boven coronabescherming. “Ik ben 97 en op die leeftijd kan het zo afgelopen zijn. Ik hoop bij leven nog een mooie theatervoorstelling te mogen bijwonen”, zei ze toen. Dat deze droom zondag uitkwam, deed haar goed. Ze heeft de smaak weer te pakken. “Ik blijf gaan, zo vaak als mogelijk is.”

De organisatie deed er alles aan om de gasten in alle eer te ontvangen. De rode loper was uitgerold en de prosecco stond klaar. De stichting wil ouderen op een zo veilige manier vertier bieden, in een tijd waarin dat lastig is. “We moeten aan hen denken, ook om eenzaamheid tegen te gaan. De bezoekers leven op door zo’n theateruitje. Ze zien andere mensen, trekken een mooie jurk aan, gaan van tevoren naar de kapper. Ze kunnen zich er echt op verheugen”, vertelt Mark Mülders van de stichting.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors