Tientallen verwaarloosde dieren weggehaald bij verzamelaar

door | 1 februari 2024, 11:32 | Nieuws

De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn heeft tientallen verwaarloosde honden, katten, pony’s en zelfs een pasgeboren veulen in bewaring genomen. Dat gebeurde op het erf van een dierenverzamelaarster in de gemeente Echt-Susteren.

“We troffen daar heel veel dieren in hele slechte omstandigheden aan”, vertelt Jelko de Ruijter van de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) op L1 radio. Het was niet de eerste keer dat er dieren werden weggehaald bij deze vrouw.

Erbarmelijke omstandigheden

De inspectiedienst kwam afgelopen dinsdag in actie. In een ernstig vervuilde woning en een vervallen schuur werden zo’n 60 honden, 50 kippen, 20 katten en tien paarden en pony’s aangetroffen. Ook op aangrenzende weilanden stonden tientallen paarden. De dieren werd gevonden onder erbarmelijke omstandigheden in vervuilde kooien. De meeste dieren waren niet gesocialiseerd, waren ziek of zaten vol met vlooien.

Veelpleger

In 2021 moest de LID ook al ingrijpen op dit adres. Ook toen ging het om tientallen verwaarloosde dieren. Afgelopen zomer kreeg de bewoonster voor deze zaak al een houdverbod opgelegd. Omdat hier hoger beroep tegen loopt, is dit verbod nog niet van kracht en mag de vrouw dus dieren houden. Toen die dieren in beslag werden genomen, besloot de mevrouw te beginnen aan een nieuwe verzameling. Boetes wegens verwaarlozing stapelden zich wederom op.
Proces-verbaal

Tot afgelopen dinsdag dus. De LID heeft, samen met de politie, alle dieren in bewaring genomen en zorgt dat de dieren de nodige medische verzorging krijgen. De eigenares draait op voor de gemaakte kosten en kreeg een proces-verbaal wegens verwaarlozing. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om zich over de zaak te buigen.

Foto:  Landelijke Inspectie Dierenwelzijn

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors