Tientallen verwaarloosde en zieke honden weggehaald bij fokker

door | 14 september 2021, 14:07 | Nieuws

Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben vorige week woensdag 55 honden, waaronder zo’n 17 pups, weggehaald bij een hondenfokker in Echt-Susteren. De dieren waren slecht verzorgd, ziek en mager.

De honden zijn dezelfde dag nog overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige zorg krijgen, meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De dienst wil niet zeggen waar precies in Echt-Susteren de honden zijn weggehaald.

Eerder in de fout

De fokker ging al eerder in de fout. In februari van dit jaar werden al 79 honden weggehaald. De dieren werden toen onder erbarmelijke omstandigheden gehouden, in smerige verblijven in schuren en rond het woonhuis. Dit keer ging de inspecteurs samen met de politie bij de hondenfokker langs nadat er een melding binnengekomen was over de verkoop van zieke pups.

Mager en ziek

De honden bleken onder de urine en uitwerpselen te zitten en bij veel dieren zat de vacht vol klitten. De pups reageerden angstig en de fokteven lieten gedrag zien waaruit af te leiden viel dat ze onvoldoende beweging kregen, niet gesocialiseerd waren en amper mensen zagen.

Veel honden waren volgens de meegekomen dierenarts bovendien mager en ziek. Ze waren aan de diarree en bleken de zeer besmettelijke ziekte Giardia te hebben.

Direct weggehaald

Normaal gesproken wordt er samen met de eigenaar een plan opgesteld om de misstanden in de toekomst te voorkomen. Maar de inspecteurs van de LID en de dierenarts vonden dat bij deze fokker geen optie. De dieren werden woensdagmiddag en -avond direct bij de fokker weggehaald en naar een opvangadres gebracht. Daar worden ze verder onderzocht, krijgen ze de juiste verzorging en mogen ze aansterken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors