Toegangswegen Echt op de schop: verkeersoverlast verwacht

door | 30 december 2022, 12:49 | Nieuws

Het verkeer van en naar het centrum van Echt moet in januari uitgaan van overlast door werkzaamheden. Er wordt een turborotonde aangelegd op de Aasterbergerweg en ook nog een nieuwe rotonde ter hoogte van de McDonald’s.

Kruispunt bij McDonald’s dicht

Door de aanleg van de rotonde ter hoogte van de McDonald’s is het kruispunt Zuiderpoort-Palmbrugweg afgesloten voor alle verkeer van maandag 23 januari tot en met 10 maart. De gemeente laat weten dat doorgaand verkeer vanuit de A2 richting het centrum van Echt en omgekeerd dan niet mogelijk is. Wel komen er omleidingsroutes, maar die moet de gemeente nog bekendmaken.

Turborotonde

Ook de rotonde ter hoogte van Holbox en Mourik gaat in januari op flink op de schop. De gemeente laat op de Aasterbergerweg een turborotonde bouwen. Dat is het grotere broertje van een rotonde, die bijvoorbeeld al in Susteren ter hoogte van het voetbalveld ligt.

De gemeente Echt-Susteren laat weten dat bedrijven en winkels bereikbaar blijven. De werkzaamheden maken deel uit van het Centrumplan Echt. Dat plan moet het centrum van Echt toekomstbestendig maken. Daarvoor is het volgens de gemeente ook nodig om de infrastructuur aan te pakken.

De gemeente kocht eerder al een stuk grond om een nieuwe weg aan te kunnen leggen naar het Ursulinenplein:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors