Treinverkeer nog altijd lamgelegd door noodweer

door | 30 juni 2021, 13:09 | Nieuws

Als gevolg van het noodweer boven Zuid-Limburg dinsdagavond rijden er woensdag geen treinen tussen Sittard en Maastricht. Arriva en de NS zetten bussen in. Arriva wijst als oorzaak op ‘de hevige weersomstandigheden van gisteravond’. De verwachting is dat de treinen pas rond 18:30 uur weer gaan rijden.

Internationaal

Internationaal rijden er geen treinen op het traject tussen Heerlen en Herzogenrath en verder naar Aken. Die spoorlijn is naar verwachting gestremd tot 16:00 uur.

Dwarsliggers

Het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en tussen Maastricht en Sittard moest worden stilgelegd vanwege steen onder de bielzen. Dwarsliggers en spoorstaven van het spoor in Eygelshoven spoelden over een lengte van zeker vijftien meter weg. De rails bij het station in Bunde waren door het hoge water niet eens meer zichtbaar.

Nauwelijks wind

Omdat er nauwelijks wind was, bleven de onweersbuien lang boven het zuiden van Limburg hangen. Pas later in de avond bereikte het regenfront Midden-Limburg, maar inmiddels was dat in kracht en omvang afgenomen. De overlast daar bleef voornamelijk beperkt tot ondergelopen straten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors