Trouwen mogelijk in hele gemeente Echt-Susteren

door | 11 augustus 2021, 11:59 | Cultuur

Vanaf 1 augustus 2021 is het mogelijk om op elke gewenste locatie in de gemeente Echt-Susteren te trouwen. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor alle locaties geldt dat ze voor iedereen toegankelijk en veilig moeten zijn. Daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. De ceremonie mag de openbare orde niet verstoren. Daarnaast moet de eigenaar/beheerder toestemming geven dat u gebruik mag maken van deze locatie om uw huwelijk te laten voltrekken.

Ook kan er gekozen worden voor een bijzondere trouwlocaties, het stadhuis, Kasteel Eyckholt of de Roosterhoeve. Zij zijn al jaren gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften.

Trouwambtenaar

De trouwambtenaar voltrekt het huwelijk of de registratie. U kunt zelf een trouwambtenaar regelen of gebruik maken van een trouwambtenaar van de gemeente Echt-Susteren. De trouwambtenaar neemt tijdig contact met u op voor een gesprek. Dit om een persoonlijke toespraak te kunnen houden.

Wilt u dat iemand anders uw huwelijk leidt, zoals een familielid, vriend of kennis? Dan wordt deze persoon eenmalig aangewezen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Uitgebreide informatie hierover vindt u in de Huwelijks-en partnerschapsbrochure onder ‘Trouwambtenaar voor één dag’.

Trouwbrochure

In de trouwbrochure die u kunt downloaden op echt-susteren.nl/trouwen-mogelijk-hele-gemeente worden alle do’s en don’ts nader toegelicht.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors