Twee bezwaarmakers trekken beroep hotel Echt terug in

door | 23 september 2021, 15:21 | Nieuws

Twee van de drie personen die een beroep hebben ingediend bij de Raad van State tegen de komst van het nieuwe hotel Poort van Echt, gaan dat weer intrekken.

Het beroep van een Roermondse hoteleigenaar blijft wel staan, maar de eigenaar van de naastgelegen carwash en een direct aanwonende trekken hun bezwaar weer in na overleg met projectontwikkelaar SmartProperty.

Geluidsoverlast

De toekomstig buurman van het hotel met 88 kamers en rooftopbar vreesde voor geluidsoverlast. Na overleg met de projectontwikkelaar zijn die zorgen weggenomen. Zo komt er onder andere een glaswand om de rooftopbar, waardoor eventuele geluidshinder minder wordt. “Het is natuurlijk nooit leuk om zoiets bij je huis te krijgen, maar ze zijn er heel netjes mee omgegaan”, vertelt de tevreden buurman.

Hotel blokkeert zicht carwash

De eigenaar van All-In Carwash Echt en het naastgelegen Subway-restaurant was ontevreden met het feit dat door de komst van het metershoge hotel het zicht op zijn bedrijven minder wordt. Ook hij laat weten akkoord te gaan met een voorstel van de projectontwikkelaar. Die laat weten dat de afspraken over de inrichting en exploitatie zijn vastgelegd in een overeenkomst met beide buren.

Hoteleigenaar

De enige bezwaarmaker die overblijft is Victor Adams, hoteleigenaar van Hotel Dux en Grand Hotel Valies. Hij zegt dat er een overschot aan hotelkamers is in de regio Roermond en baseert zich daarbij op een deskundigenonderzoek dat hij liet uitvoeren.

Lees ook: Nieuw hotel Echt vertraagd: drie bezwaarmakers naar rechter

Projectontwikkelaar Ruud Potten is het niet eens met dat bezwaar. “De aangetoonde kwantitatieve en kwalitatieve behoefte voor hotel-casino Poort van Echt is overigens deugdelijk en zorgvuldig door ons aangetoond en zullen wij inhoudelijk verder toelichten en onderbouwen bij de Raad van State.”

De voorlopige voorziening die Adams heeft aangevraagd, een spoedprocedure die voorkomt dat al kan worden begonnen met de bouw, komt op 21 oktober voor bij de Raad van State.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors