Twee mannen na 9 jaar veroordeeld voor brandstichting massagesalon Susteren

door | 10 december 2021, 12:50 | Nieuws

Twee mannen van 54 en 44 jaar zijn door de rechtbank in Roermond veroordeeld voor het in brand steken van een pand met massagesalon in Susteren in 2012.

Ze krijgen allebei zo’n vijf maanden gevangenisstraf, gelijk aan hun voorarrest. De 54-jarige man moet daarnaast nog een schadevergoeding van bijna 50.000 euro betalen.

Massagesalon

Het tweetal stichtte de brand in Susteren op 9 september 2012. Het pand en de inboedel werden daarbij gedeeltelijk verwoest. Dat de rechter pas negen jaar later met een uitspraak in de zaak komt, ligt aan het feit dat er zo lang onderzoek werd gedaan naar de zaak.

Onderzoek naar mensenhandel

Politieonderzoek direct na de brand leidde niet tot een oplossing in de zaak. Het was pas tijdens een grootschalig onderzoek van Nederlandse en Belgische autoriteiten naar vermeende mensenhandel in het kader van prostitutie dat de twee mannen in beeld kwamen. Dat onderzoek leidde tevens tot verdenkingen van bedreiging, witwassen en valsheid in geschrifte. Het leidde tot een omvangrijk dossier waarin veel onderzoek werd gedaan en getuigen werden verhoord.

Het is de eerste zaak waarbij de rechtbank met een ‘afdoeningsvoorstel’ op de proppen komt. Een absolute doorbraak in het strafrecht, schrijft 1Limburg.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors