Twee nieuwe megaloodsen aan de A2 bij Echt

door | 16 december 2022, 19:50 | Nieuws

Aan de A2 bij Echt komen twee nieuwe megaloodsen. De gemeenteraad van Echt-Susteren is akkoord met de plannen van het college van B en W.

De gebouwen komen te staan op bedrijventerrein De Loop-West, tussen de A2 en het Julianakanaal. Ze zijn bedoeld voor opslag en logistiek. Volgens de gemeente leveren de loodsen veel werkgelegenheid op.

Ceva Logistics

Een van de bedrijven die zich er gaat vestigen is Ceva Logistics, dat ook in Born en Heerlen zit. De komst hiervan levert zo’n 100 arbeidsplaatsen op en op termijn nog meer, is de verwachting. Als het distributiecentrum draait, zullen er dagelijks tientallen vrachtwagens af en aan rijden.

Ligging ideaal

Volgens wethouder Geert Frische is er veel vraag naar dit soort grote loodsen. “Mensen bestellen steeds meer online, dus groeit deze sector. We vinden dat we daar als gemeente daarin mee moeten denken. De ligging is ideaal, dichtbij de A2 en A73, vandaar dat we het bestemmingsplan hebben gewijzigd.”

Petitie

Toch is niet iedereen blij met de komst ervan. Hoewel er niet veel direct omwonenden zijn, haalde de Stichting Burgerbelangen Echt-Susteren meer dan 1600 handtekeningen op tegen de komst van de megaloodsen.

Verpest

Volgens Ton Sleypen van de stichting wordt het uitzicht door de loodsen verpest. Bovendien zijn er al enkele grote gebouwen in de gemeente, waaronder een grote hal voor de Action. “We worden op deze manier een beetje de gemeente van de megaloodsen,” zegt Sleypen. Volgens de gemeente is dit de laatste megaloods die er komt

Raad van State

Naast de stichting waren ook de Milieufederatie Limburg en de Provincie Limburg tegen de plannen. Volgens wethouder Frische zijn de plannen na kritiek van de Provincie aangepast en is de Provincie nu geen tegenstander meer. Andere partijen blijven dat wel en overwegen een gang naar de rechter.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors