Man (35) en vrouw (61) gearresteerd in moordzaak Andy de Heus

door | 4 januari 2022, 14:05 | Nieuws

De politie heeft twee verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op Andy de Heus (30) uit Echt. Het gaat om een 35-jarige man en een 61-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Sittard.

Hoofdverdachte Ronnie S. (54), eveneens uit Sittard, zit al jaren vast voor de dood van zijn zakenpartner. Hij bekende Andy in 2012 te hebben doodgeschoten in Stevensweert.

Opnieuw gearresteerd

De aanklager heeft altijd vermoed dat er meer mensen bij de dood van de marktkoopman betrokken waren. In het verleden zijn er ook meerdere arrestaties verricht, maar deze verdachten werden nooit voor de rechter gebracht door een gebrek aan bewijs. Eén van die verdachten was de 61-jarige vrouw die nu dus opnieuw is aangehouden.

Alle beperkingen

Wat haar rol in de moord zou zijn geweest, laat de politie momenteel niet los. De vrouw zit vast in alle beperkingen. Dat betekent dat ze geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met haar advocaat. Datzelfde geldt voor de mannelijke verdachte die dinsdag is aangehouden. Hij werd gearresteerd in de gevangenis van Roermond.

Deze verdachte is overigens niet eerder gearresteerd in dit moordonderzoek. Opvallend detail is dat hij in dezelfde gevangenis verblijft als hoofdverdachte Ronnie. Ook over zijn vermeende rol doet de politie momenteel geen uitspraken.

Sterkere zaak

Justitie denkt met de nieuwe verdachten een serieuze stap te kunnen zetten richting het bewijzen van moord. Ronnie is immers veroordeeld voor doodslag; hij zou Andy de Heus in een opwelling hebben doodgeschoten. De aanklager heeft die verklaring nooit geloofd en denkt met de nieuwe verdachten een sterkere zaak te hebben.

Lichaam begraven

Ronnie en Andy waren zakenpartners; ze bestierden samen een hennepplantage in een vakantiewoning in Stevensweert. Tijdens een ruzie over die plantage en enkele persoonlijke kwesties zegt Ronnie zijn zakenpartner te hebben doodgeschoten. Daarna heeft hij het lichaam van Andy begraven bij een vijver in Stevensweert.

Geen verrassing

Peer Szymkowiak, advocaat van Ronnie, kijkt niet op van de ontwikkelingen in het moorddossier. “Dit verrast me niet, we wisten dat er verdachten zouden worden aangehouden. Dat had de aanklager immers aangekondigd. We wachten dit onderzoek nu verder af.” Over de eventuele link tussen zijn client en de nieuwe verdachten doet hij geen uitspraken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors