Uitval WML-locatie Roosteren: ‘Bij droge, hete zomer in problemen gekomen’

door | 2 september 2021, 14:36 | Nieuws

De drinkwaterproductielocatie van WML in Roosteren is donderdag na zeven weken weer opgestart. Het stopzetten van één grondwaterpompstation heeft uiteindelijk geen problemen opgeleverd met het drinkwater, maar mogelijk wel als de zomer heter en droger was geweest.

Gesloten na hoogwater

De locatie in Roosteren werd midden juli afgesloten van het drinkwaternet vanwege de overstroming van de Maas. De dijk achter de WML-locatie begaf het, waardoor het Maaswater het terrein op kwam: systemen en leidingen raakten daardoor verontreinigd.

Sombere en natte zomer redding

Niemand heeft volgens WML iets gemerkt van het wegvallen van één van 25 grondwaterpompstations, omdat andere WML-locaties voldoende drinkwater konden aanleveren. Het hele drinkwatersysteem in Limburg is zo ingericht om genoeg te kunnen leveren zoals op de hoogste piekdag in de afgelopen tien jaar. Omdat de afgelopen weken vrij somber en nat waren, konden de andere grondwaterpompstations de vraag dan ook aan. Even goed was het aanpoten, volgens WML-directeur Joyce Nelissen.

Het was erger geweest als de afgelopen weken heet en droog waren, zoals de vorige zomers. “Als dat zo was geweest, dan waren we wel in de problemen gekomen”, laat een woordvoerder van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) weten op vragen van SOL2.

Pittige reinigingsklus

De afgelopen tijd is alles grondig gereinigd, waardoor de waterkwaliteit weer zoals vanouds is. De productie draait bijna weer op het oorspronkelijke niveau. “Het vergt ook iets van de organisatie, van de medewerkers die een voor WML allerminst dagelijkse reinigingsklus geklaard hebben in een periode dat veel collega’s en externe partners vakantie vierden”, blikt directeur Joyce Nelissen terug.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors