Vanaf vrijdag mogelijk tropisch warm, ook na weekend nog warm

door | 5 juni 2023, 17:26 | Nieuws

De eerste tropische dagen lijken in aantocht. Houd de zonnebrandcrème en petjes maar vast in de aanslag: vanaf vrijdag stijgt het kwik naar (ruim) 30 graden.

Ook na het weekend komt er geen einde aan het zonnige en warme zomerweer, verwacht Meteo Limburg. Al is er dan wel kans op een onweersbui.

Zomers warm

De eerste dagen van deze week is het in Limburg al zomers warm, met temperaturen rond de 25 graden. Landelijk kan vrijdag de eerste officiële zomerse dag genoteerd worden als het kwik in De Bilt op 25 graden uitkomt. Een nieuw record. Deze eeuw moesten we niet eerder zo lang op de eerste officiële zomerse dag wachten. Het oude record staat op 7 juni 2004.

In Limburg steeg de temperatuur op 22 mei voor het eerst naar zomerse temperaturen. Op het KNMI-weerstation in Arcen werd toen voor het eerst dit jaar (exact) 25 graden gemeten. Op het weerstation in Beek is de 25 graden nog niet aangetikt, waardoor dinsdag de eerste officiële zomerse dag van de provincie dit jaar kan worden.

Bewolkt en droog

Dinsdag wordt het nog een graadje warmer in Limburg, zo’n 26 graden. Na een bewolkte maar droge dag op woensdag stijgt het kwik naar tropische hoogte. Vanaf begin volgende week wordt de lucht volgens Meteo Limburg vochtiger en neemt de kans op een onweersbui toe. Het blijft desondanks wel zonnig en warm.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors