Vernielingen in Avonturenpark Valdeludo Echt: eigenaar betrapt vandalen van ‘amper 10 jaar oud’

door | 5 maart 2024, 21:57 | Nieuws

In Avonturenpark Valdeludo in Echt hebben wel heel erg jonge vandalen huisgehouden. Igor Stel, eigenaar van het park, uit op sociale media zijn diepe teleurstelling en verbazing over het voorval. De vandalen waren volgens hem amper tien jaar oud.

Ontdekking

Het voorval werd vanochtend ontdekt door een medewerker van de technische dienst, die de eigenaar op de hoogte bracht. De eigenaar vertelt: “Toen ik vanmorgen bericht kreeg van een van mijn collega’s van de TD dat Avonturenpark Valdeludo wederom het slachtoffer was geworden van vandalisme was ik meer terneergeslagen dan pissig.”

Amper 10 jaar oud

De eigenaar besloot persoonlijk poolshoogte te nemen en trof op het terrein vier kleine vandalen aan. Tot zijn verbijstering ontdekte hij dat de vandalen volgens zijn inschatting slechts kinderen van amper tien jaar oud waren. “Niet vier uit de kluiten gewassen pubers waren de boel aan het slopen. Nee, het waren 4 jongetjes van amper een jaar of 10,” aldus de eigenaar.

Normen en waarden

De kinderen bekenden snel hun daden terwijl Stel de politie inseinde. Het park loopt duizenden euro’s schade op door de vernielingen volgens de eigenaar. Het is volgens hem niet de eerste keer dat het park wordt getroffen door vandalisme.

Hij blijft verbaasd over de jonge leeftijd van de kinderen en het ontbreken van normen en waarden. “De hoop op ‘goede gesprekken’ met ouders heb ik op basis van eerdere ervaringen al opgegeven. Ik ben een rasoptimist, maar hier word ik oprecht verdrietig van.”

Foto: Igor Stel (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors