VDL verbaasd over spontane staking Nedcar

door | 23 mei 2023, 15:38 | Nieuws

Eigenaar VDL van Nedcar in Born is verbaasd over de spontane staking die dinsdagochtend ontstond bij de autofabriek.

Dat laat woordvoerder Miel Timmers weten aan L1.

Onrust na krantenartikel

Volgens Timmers hebben VDL en de vakbonden maandag constructieve gesprekken gevoerd. De onrust ontstond volgens de directie als gevolg van een krantenartikel, waarin werd gesproken over mogelijke stakingen in de fabriek nadat overleg tussen vakbonden en VDL maandag mislukt zou zijn. “Tot 08.15 uur is er geproduceerd in de fabriek”, zei de woordvoerder van VDL. “Toen ontstond onrust over het krantenartikel en heeft een aantal mensen het werk neergelegd. Wij hebben deze mensen bijgepraat over wat er daadwerkelijk is gebeurd, waarna het werk rond 10.30 uur weer hervat werd.”

De woordvoerder van VDL ontkent met klem dat bonden en directie er maandag niet uit gekomen zouden zijn. Over de uitkomst van dat overleg gaan de vakbonden later deze week hun leden raadplegen.

Niet verstandig

De werknemers van VDL Nedcar legden dinsdagochtend het werk neer. Het ging om een wilde staking, die niet bekend was bij de vakbonden. FNV en CNV lieten weten niet blij te zijn met de onverwachte staking. Bestuurder Ron Peeters van vakbond FNV noemde de staking ‘heel onverstandig’. Ook bestuurder Jeroen Bruinsma van vakbond CNV was niet blij met de actie. “Ik heb aan de leden aangegeven dat het niet verstandig is om nu te gaan staken; dat het beter is om het werk te hervatten.”

Volgens VDL is de staking inmiddels voorbij en is de productie weer opgestart.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors