Verdachte (24) steekpartij al eerder betrokken bij incident azc Echt

door | 22 april 2021, 14:25 | Nieuws

De 24-jarige bewoner van het azc in Echt die woensdagavond werd opgepakt na een steekpartij waarbij zeven mensen gewond zijn geraakt, was vorige week al betrokken bij een incident in het asielzoekerscentrum.

Overplaatsing

“Hij zou vandaag worden overgebracht naar een beveiligd azc”, zegt Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren. Om specifiek te zijn zou de verdachte worden overgeplaatst naar het azc in Hoogeveen. Op die plek worden overlastgevende asielzoekers opgevangen. Een groep minderjarige bewoners van het azc in Echt, die vorig jaar voor veel overlast zorgden, zijn daar ook naar overgeplaatst.

Lees ook: Zeven bewoners azc gewond na steekpartij, bewoner (24) zit vast

De verdachte was vorige week al opgepakt door de politie, maar werd weer vrijgelaten. Hessels zegt dat het toen ging een minder zwaar incident, maar weet niet te zeggen wat er zich precies heeft afgespeeld. Volgens verschillende bewoners van het asielzoekerscentrum heeft de opgepakte man recent nog een medewerker van het asielzoekerscentrum mishandeld.

Bekijk hier de reactie van Hessels:

Hessels geeft aan dat hij in de nacht van woensdag op donderdag nog contact heeft gehad met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de steekpartij. Hij snapt dat het incident indruk maakt op omwonenden, maar noemt het een ‘intern conflict’ dat niet tot gevaar heeft geleid voor de omgeving.

Stichting Vluchtelingenwerk laat desgevraagd weten geen signalen van personeel te hebben gekregen dat in het azc de laatste tijd onrustig was. Omdat de politie nog onderzoek doet, blijven medewerkers en vrijwilligers thuis.

Verwondingen

Het incident van woensdagavond vond rond 22:15 uur plaats. De verwondingen van twee slachtoffers van de zeven zijn zeer ernstig. Veel politiewagens en negen ambulances stonden op het terrein van het azc. Ook een traumahelikopter en een medisch team uit Duitsland werden opgeroepen.

Volgens de burgemeester zijn er geen kinderen gewond geraakt. De gewonde personen zijn mannen en vrouwen en van jong tot oud, aldus Hessels.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors