Verwarring over grensverkeer: Duitsland in als doorreiziger mag gewoon

door | 15 april 2021, 14:37 | Corona, Nieuws

Het is gewoon toegestaan om zonder een negatieve coronatestuitslag op zak de Duitse L410 tussen Koningsbosch en Schinveld te gebruiken. In De Limburger werd gisteren gemeld dat automobilisten op de L410 op de bon zouden zijn geslingerd. Maar dat was niet juist, schrijft de krant vandaag. Door het krantenbericht ontstond er verwarring bij mensen.

Doorreiziger

Het is volgens regels gewoon toegestaan om Duitsland in te rijden als doorreiziger. Zolang je maar niet in Duitsland je auto uitstapt om bijvoorbeeld te tanken, want dan kun je een boete van maximaal 150 euro verwachten. De Euregio Maas-Rijn heeft vanwege de verwarring een speciale webtool ontwikkeld voor inwoners van de grensregio’s. Daarop kunnen ze zien of ze de grens over mogen steken en zo ja onder welke voorwaarden.

Net zoals doorreizigers hoeven ook chauffeurs die goederen vervoeren, kinderen onder de 6 jaar en mensen die een uitzondering hebben gekregen van de gezondheidsautoriteiten geen negatieve coronatest te overleggen.

Quarantaineplicht inreizigers Nederland

Mogelijk komen er vanaf 15 mei extra maatregelen bij voor Duitsers en Belgen die naar ons land komen. De NOS meldt dat het demissionaire kabinet morgen een beslissing neemt over een quarantaineplicht. Waarschijnlijk geldt die quarantaineplicht voor reizigers uit gebieden die code oranje of rood hebben. Op dit moment is dat de hele wereld, dus ook onze buurlanden. Belteams zullen controleren of mensen daadwerkelijk in quarantaine zijn gegaan. Is dat niet het geval, dan volgt er een boete.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors