Viaduct Echt vernoemd naar Luc Janzen: omgekomen militair krijgt blijvend eerbetoon

door | 16 augustus 2023, 15:19 | Nieuws

Het Viaduct Havenweg, gelegen in Echt, wordt omgedoopt tot het ‘Korporaal der 1e klasse Luc Janzen Viaduct’.

Deze benoeming eert het leven en de moed van Korporaal Luc Janzen, afkomstig uit Echt, die op 22 mei 2010 het leven liet als gevolg van een bermbom in de Tangi-vallei in Uruzgan, Afghanistan. De officiële onthulling van de nieuwe naam vindt plaats tijdens een plechtige vernoemingsceremonie op vrijdag 25 augustus.

Blijvende herinnering

De familie van Korporaal Luc Janzen stemde in met dit blijvende eerbetoon aan hun dierbare overledene. De nieuwe naam van het viaduct symboliseert de onzelfzuchtige inzet voor vrijheid en veiligheid die Korporaal Janzen heeft getoond. Burgemeester Jos Hessels van Echt zegt daarover: “Wij zijn trots en blij dat er in Echt straks een blijvende en tastbare herinnering aan Luc Janzen te vinden is. Zo wordt Luc als persoon, maar ook zijn belangrijke werk niet vergeten.”

Nationaal project

Dit  initiatief maakt deel uit van een groter nationaal project, voortgebracht door de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid, in samenwerking met het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit plan heeft tot doel bruggen en viaducten te eren door ze te vernoemen naar militairen die hun leven gaven tijdens vredesmissies. Dit gebaar van erkenning zal zich verspreiden door het hele land, waar de komende jaren diverse bruggen en viaducten een vergelijkbare betekenisvolle naamsverandering zullen ondergaan.

Onthulling

De feestelijke onthulling van het ‘Korporaal der 1e klasse Luc Janzen Viaduct’ zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 25 augustus, aanvangend om 14.00 uur. De ceremonie wordt gehouden op de nabijgelegen carpoolplaats aan de Bellekeweg. Vanwege deze belangrijke gebeurtenis zal een gedeelte van de carpoolplaats tussen 08.00 en 17.00 uur op die dag afgesloten zijn.

Foto: Oranje Fonds

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors