Video: Zo gaan de nieuwe wegen in Echt eruitzien

door | 10 juni 2021, 07:01 | Nieuws

Als alles goed gaat dan wordt in september dit jaar gestart met het doortrekken van de Diepstraat richting de straat Sint Janskamp bij het centrum van Echt.

De gemeente presenteerde deze week tijdens een informatieavond samen met aannemer Geonius de plannen voor de nieuwe infrastructuur. Bekijk hier een visuele tour door het nieuwe straatbeeld:

Nieuwe rotonde

De wegen worden aangepakt omdat de gemeente de bereikbaarheid wil verbeteren. Ook moet er een betere ontsluiting komen voor de nog te realiseren foodmarkt in de voormalige dakpannenfabriek De Valk. Een van de aanpassingen is een rotonde die de Diepstraat verbindt met de Sint Janskamp.

De afgelopen tijd heeft de gemeente gepraat met alle belanghebbenden. “Uiteraard is ook rekening gehouden met de schoolgaande jeugd”, zegt wethouder Peter Ruijten. “Langs deze weg zijn vrijstaande fietspaden gerealiseerd om de verkeersveiligheid te verhogen.”

Deze wegen worden aangepakt:

Als in september de werkzaamheden ook daadwerkelijk kunnen beginnen, dan verwacht de aannemer in de zomer van 2022 klaar te zijn met het project. De Aasterbergerweg langs het nieuwe hotel bij de A2 wordt ook nog aangepakt, maar dat valt niet binnen dit project.

Foto en video: Geonius

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors