Vier thuiszorgaanbieders verliezen contract met gemeente

door | 11 maart 2021, 12:45 | Nieuws

De thuiszorgaanbieders Alphatrots, Trevicare, Vleugelzorg en Ambulante Thuiszorg verliezen vanaf 1 juni hun contract met de gemeente Echt-Susteren. Ook in Roermond, Roerdalen en Maasgouw mogen zorghulpen van die bedrijven vanaf dan niet meer aan de slag. De vier gemeenten trekken samen op in het inkopen van thuiszorg.

Te laat met inschrijven

De vier thuiszorgaanbieders waren te laat met het inschrijven voor een nieuwe overeenkomst. De gemeenten hebben nog geprobeerd de inschrijvingsprocedure opnieuw open te stellen, maar daar gingen de zorgaanbieders die wel op tijd waren niet mee akkoord.

Drie nieuwe thuiszorgaanbieders

Medewerkers van de zorgbedrijven die te laat waren met inschrijven mogen vanaf juni hun werk niet meer uitvoeren in Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. De gemeenten proberen daarom zorghulpen onder te brengen bij de gecontracteerde aanbieders. De bedrijven Actief (Huis)zorg, Buurtdiensten Nederland BV en Maatzorg komen vanaf juni nieuw onder contract. Verder blijven Proteion, TZorg, Zuyderland en ABC Thuiszorg gewoon voor de vier gemeenten doorwerken. De zeven partijen hebben een overeenkomst voor twee jaar getekend.

Mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg kunnen zelf kiezen uit de zeven gecontracteerde aanbieders of kunnen kiezen voor een persoonsgebonden budget, waarmee zelf een hulp kan worden ingekocht.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors