Vijf restaurants in Midden-Limburg op radar voedselinspectie

door | 27 juni 2024, 14:51 | Nieuws

Vijf restaurants in Midden-Limburg staan op de radar bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), blijkt uit een inventarisatie van VML Nieuws. De NVWA heeft deze restaurants gecontroleerd op juiste omgang met voedsel, allergeneninformatie, hygiëne en plaagdierbeheersing.

Bij drie restaurants scoorde de hygiëne in de keuken ondermaats. Het gaat om Wok Plaza in Horn, La Piazza Pizzeria Nederweert en Chinees-Indisch Restaurant Wan Hsin in Echt. De restaurants zijn dit jaar nog gecontroleerd door de NVWA.

Bij de hygiënecontrole wordt door de inspecteur gekeken of ruimtes en spullen goed worden schoongehouden en of de ondernemer er alles aan doet om voedselbesmettingen te voorkomen. De ondernemers moeten de hygiëne verbeteren en kunnen een nieuwe controle verwachten.

Allergeneninformatie

Bij twee andere restaurants heeft de NVWA een waarschuwing gegeven voor de allergeneninformatie. Hierbij wordt gekeken of de ondernemer de klanten juist en volledig informeert over aanwezige allergenen in de gerechten.

Bij Chinees-Kantonees Afhaalrestaurant Pamela in Roermond en Grieks restaurant Irodion in Roermond was dat niet in orde. Ook deze ondernemers krijgen de tijd om dit te verbeteren.

Foto: Pexels

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors