Voorlopig geen jongerenraad in Echt-Susteren

door | 4 oktober 2021, 17:00 | Nieuws, Politiek

Het gemeentebestuur ziet voorlopig niks in het optuigen van een jongerenraad in Echt-Susteren. Het college ziet er meer in om raadsleden, wethouders of de burgemeester langs scholen te sturen voor gastlessen. De kennismaking met de lokale politiek wordt zo eerder bereikt dan met het opzetten van een jongerenraad, vinden alle wethouders en de burgemeester.

 

Een jongerenraad kan dienen als een adviesorgaan die de gemeenteraad en het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd adviseert over zaken die spelen bij jongeren in de gemeente. De politiek kan bij besluiten daarmee rekening houden.

 

Meningpeiling

Burgemeester Jos Hessels onderzocht de laatste tijd wat de ervaringen van andere gemeenten met jongerenraden zijn. Dat onderzoek volgde na een verzoek van raadslid Thijs Wetemans (GroenLinks Echt-Susteren) eind vorig jaar. Door het organiseren van een ‘meningenpeiling’ raken jongeren betrokken bij de lokale politiek en gaan ze begrijpen hoe processen lopen, zo is de denkwijze van de partij.

GroenLinks noemt het advies om daarbij eerst te beginnen met gastlessen veilig en braafjes en vraagt zich tegelijkertijd ook af of de politici wel genoeg tijd en zin hebben om naar scholen te gaan. De partij gaat nu, richting de gemeenteraadsverkiezingen, op zoek naar hoe ze jongeren actief kunnen betrekken bij de lokale politiek.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors