Voormalig The Voice-kandidaat uit Echt breekt bij BEAU: ‘Ik ben zo boos’

door | 18 januari 2022, 11:15 | Nieuws

Oud-kandidaten van The Voice of Holland Kirsten Berkx uit Echt en Nienke Wijnhoven uit Horst deden gisteravond in het tv-programma BEAU hun verhaal over het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, de bandleider van de talentenjacht en voormalige geliefde van Linda de Mol.

Zij zaten bij presentator Beau van Erven Dorens in de hoop andere slachtoffers te steunen en deden geëmotioneerd hun verhaal. Zo’n 1,2 miljoen mensen bekeken de uitzending.

“Effe voelen”

De 31-jarige Berkx, die inmiddels al een tijdje in Amsterdam woont, deelde een opmerking die Rietbergen naar haar maakte. “Ik liep over de gang en hij loopt achter mij en hij zegt: ‘Wat heb jij een geil broekje aan.’ Jij hebt als man het recht niet om zoiets tegen een meisje, ongeacht haar leeftijd, te zeggen.”

Bij de 23-jarige Nienke Wijnhoven uit Horst zou Rietbergen verder zijn gegaan. De bandleider van The Voice of Holland nodigde haar na een show uit “boven een studio te zien”. Er bleek helemaal geen studio te zijn. Op dat moment “ging hij wel effe voelen”, vertelde een aangeslagen Wijnhoven. “Hij raakt je aan en dan denk je: heb ik dan onbewust toch een signaal gegeven? Wacht, miscommunicatie. Je gaat de schuld bij jezelf zoeken.”

Berkx die in het voorjaar van 2017 achtste werd, kon haar emoties niet meer in bedwang houden. “Ik ben zo boos”, zei ze snikkend.

Zwichten

Rietbergen heeft dit weekend een verklaring naar buiten gebracht waarin hij toegeeft dat hij grenzen heeft overschreden. Ook stelde hij dat “zijn opdrachtgever” hem hier op had aangesproken. Wie die opdrachtgever is, is nog steeds onduidelijk. Zowel RTL als ITV, de producent, heeft laten weten van niets te hebben geweten.

Aangifte tegen coach

Het programma is zwaar besmet. Zo is zangeres Anouk gestopt met haar werkzaamheden als coach bij The Voice. En is er aangifte gedaan tegen Ali B., die al jaren fungeert als coach.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors