Vrachtschip met zwavelzuur lek na aanvaring op Julianakanaal

door | 24 november 2021, 19:12 | 112, Nieuws

Een vrachtschip is woensdagmiddag lek geraakt na een aanvaring op het Julianakanaal bij Echt. Omdat het schip 400 ton zwavelzuur aan boord heeft, adviseerden de hulpdiensten afstand te houden. Uit voorzorg werd de brug over het Julianakanaal afgesloten.

Lading

Het schip is tussen Echt en Maasbracht op een ander vrachtschip gebotst. Het schip maakte water en is vervolgens aangemeerd aan een andere boot ter hoogte van de brug tussen Echt en Ohé en Laak. Daar wordt gekeken of het lek gedicht kan worden, zodat het schip later de reis kan vervolgen. Als dat niet lukt, moet de lading overgepompt worden naar een ander vaartuig. Er is geen zwavelzuur in het water terechtgekomen.

Twee personen

Na de aanvaring waren nog twee personen aan boord. Ze zijn inmiddels van het schip af, zo laat de veiligheidsregio weten. De scheepvaart heeft enige hinder ondervonden aan de aanvaring. Inmiddels is het kanaal weer vrijgegeven.

Zwavelzuur is de vloeistof die in de accu van een auto zit en wordt gemaakt van zwavel. Als het in het water komt, ontstaat er warmte en gaat het spatten. Het is niet extreem giftig, maar contact met hoge concentraties kan leiden tot irritatie van de ogen, slijmvliezen en van het ademhalingsstelsel.

Foto: SOL2

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors