Vriendengroep uit Echt naar Abu Dhabi: ‘Als Max wint, gaan wij helemaal uit ons dak’

door | 9 december 2021, 13:50 | Sport

Mag Max Verstappen zich zondag de eerste Nederlandse en jongste Formule 1-kampioen ooit noemen? Een vriendengroep uit Echt is er bij de race in Abu Dhabi in ieder geval bij.

Onder droge weersomstandigheden vormt het Yas Marina Circuit het decor voor de zinderende ontknoping van het F1-seizoen. Het wordt volgens Verstappen-fan Ron Aben (51) uit Echt letterlijk en figuurlijk een hete race.

Winst voor Max betekent groot oranjefeest

“Vanaf het begin heb ik geroepen dat hij kampioen wordt”, vertelt Aben. Samen met zijn vriendengroep volgt hij zondag de race live vanaf de oranjetribune. Vorig jaar zouden de Verstappen-fans naar de Grand Prix van Azerbeidzjan toe gaan, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De race in Bakoe moest worden geschrapt. De kameraden kregen hun geld terug, kochten tickets voor de GP van Abu Dhabi en vliegen nu dus naar de Verenigde Arabische Emiraten.

De vriendengroep stapte eerder deze week op de trein in Echt:

Reis van zo’n 2000 euro

“De entourage zal schitterend zijn. Als Max wint, gaan wij helemaal uit ons dak en zullen we tot laat feesten”, zegt Aben lachend. De heren hebben er wel wat voor over: de reis kost nu al ongeveer zo’n 2000 euro. Ook moet je drie keer een negatieve PCR-test kunnen laten zien. De groep uit Echt zijn niet de enige Nederlanders in Abu Dhabi: er zijn al acht extra vluchten voor Max-fans vanaf Schiphol ingepland deze week.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors