Vrijwilligers helpen zorgcentrum Echt: ‘Nu hebben we tijd voor de patiënt’

door | 22 november 2021, 11:08 | Corona, Nieuws

Zorgcentrum De Egthe in Echt krijgt sinds enige tijd hulp van vrijwilligers. Het idee om zorgmedewerkers te ontlasten komt van medewerkers van MCC Omnes in Sittard.

Het bedrijf is een regionale organisatie voor samenwerking van alle huisartsen en specialisten in de Westelijke Mijnstreek en Echt. Vrijwilligers kunnen zich melden en worden vervolgens door medewerkers van MCC Omnes ingezet op plekken waar dat nodig is.

Hulpzorg

Medewerkers van het Sittardse bedrijf krijgen wekelijks te horen waar zorgpersoneel mee zit. “We wilden graag iets doen en laten zien dat ze niet alleen staan. Al snel kwamen er aanmeldingen binnen. Ook familie en vrienden hebben zich al opgegeven”, zegt Lilo Crasborn van MCC Omnes.

Extra handjes

Chantal Peeters, verpleegkundige bij zorgcentrum De Egthe in Echt is blij met de extra handjes. “Ik heb nu veel meer tijd om aan het bed te staan van patiënten. Door de coronacrisis zijn er voor ons meer werkzaamheden bijgekomen, dus als we dan niet zorg gerelateerde activiteiten uit handen kunnen geven is dat fijn.”

Een vrijwilliger is Fred Janssen, normaal begeleidt hij start-ups in ontwikkelingslanden om door te breken op de Europese markt:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors