Wisselvallig weer tijdens Sinterklaasintochten dit weekend

door | 12 november 2021, 11:40 | Nieuws

Sinterklaas heeft wisselend weer tijdens de intochten dit weekend. Vooral zaterdag trekken er buien over Limburg, zondag is het wel overwegend droog met zonnige perioden.

Wie bij een intocht langs de kant staat om Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen, doet er goed aan een warme trui aan te trekken. Het waait namelijk matig en het wordt niet warmer dan zo’n 11 graden.

Paraplu mee

Bij een intocht op zaterdag is het verstandig om een paraplu mee te nemen. Gelukkig komt Sinterklaas pas aan het begin van de middag in Nederland aan, want in de ochtend regent het in onze provincie langdurig. Zaterdagmiddag valt er af en toe nog wel een bui, maar zijn er ook lange droge perioden.

Zondag blijft het grotendeels droog en kan de zon zich zelfs nog even laten zien. Het wordt zo’n 11 à 12 graden, verwacht Meteo Limburg.

Corona goeit roet in eten

Of een mogelijke lockdown ook gevolgen heeft voor de sinterklaasoptochten in onze provincie, is nog onduidelijk. Roermond heeft de intocht al wel afgeblazen vanwege het hoge aantal coronabesmettingen, maar andere dorpen en steden hebben aangegeven Sinterklaas toch te verwelkomen. In Nieuwstadt en in Echt vindt er in plaats van een intocht met stoet een speurtocht plaats.

Vrijdagavond maken demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge de nieuwe maatregelen bekend en wordt er ook duidelijk wat de mogelijkheden van dit weekend zijn.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors