Woning van fietsendief in Susteren halfjaar op slot na grote drugsvondst

door | 13 oktober 2022, 12:00 | Nieuws

Een woning aan de Stationsstraat in Susteren mag het komend halfjaar door niemand betreden worden. In het huis werd in juli een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren sluit om die reden de woning tot en met woensdag 12 april 2023.

Fietsendief

De politie kwam per toeval bij de drugswoning uit. Agenten belden op vrijdag 22 juli bij het pand aan om een fietsendief te arresteren. Maar die bleek niet thuis te zijn. Daarentegen trokken wel twee andere mannen de aandacht, omdat zij van de eerste etage naar beneden sprongen en wegrenden.

Korte achtervolging

Na een korte achtervolging kon het tweetal in de boeien worden geslagen. Ze bleken beiden verdovende middelen op zak te hebben. Hun actie was voor de politie tevens aanleiding om de desbetreffende woning te doorzoeken. En met resultaat, want in het huis werden heroïne, amfetamine, cocaïne en versnijdingsmiddel gevonden.

Voor burgemeester Hessels is de grote drugsvondst aanleiding om voor een halfjaar een slot op de woning te doen. “In de woning is een buitengewoon grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Daarvoor is in Echt-Susteren geen enkel begrip en dat pakken we dus keihard aan.” De burgervader hoopt dat met deze sluiting de rust en het gevoel van veiligheid in de omgeving snel terugkeert. In dat halfjaar mag niemand de woning betreden. Dat staat ook op de woning aangegeven.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors