Zes meter hoog kunstwerk langs de Maas bij Roosteren

door | 27 juni 2024, 14:49 | Nieuws

Langs de Maas bij Roosteren komt volgend jaar een zes meter hoog kunstwerk te staan. Het kunstwerk komt aan Belgische kant en heet ‘Echoes of a Landscape’: een verwijzing naar de kerktorens van Roosteren, Maaseik en Aldeneik.

De maquette van het kunstwerk werd maandag onthuld in Maaseik door kunstenaar Adrien Tirtiaux. Hij wil met het kunstwerk een brug slaan tussen het verleden en de toekomst van Maaseik, tussen het stadscentrum, de rivier en Nederland.

“Elke toren in het kunstwerk heeft een specifieke functie: een bakstenen toren symboliseert de robuustheid en het erfgoed van de streek, een toren als megafoon gericht naar Nederland benadrukt de historische verbinding en samenwerking over de grens, en een toren met een occulus richt zich naar de hemel”, aldus Tirtiau.

Het kunstwerk komt te staan aan de Klauwenhofweg. Deze locatie is zorgvuldig uitgekozen, vanwege het zicht op de drie kerktorens. Het echte kunstwerk wordt zes meter hoog en ongeveer tien meter breed. Het project is onderdeel van ‘Kunst aan de Maas’, van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei.

Foto: Kunst aan de Maas/Z33/Ben Creemers

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors