Zwaargewonde scooterrijder stelt politie voor raadsels

door | 1 oktober 2021, 15:55 | 112, Nieuws

Een zwaargewonde scooterrijder die woensdagavond op de Oude Baan in Born is gevonden, stelt de politie voor raadsels.De witte scooter met een windschermpje lag op enige afstand van het slachtoffer vandaan in de berm van de Rijksweg tussen Echt en Sittard.

Het slachtoffer lag zwaargewond op de rijbaan komend uit de richting Susteren ter hoogte van huisnummer 21. Daar is hij rond 23.30 uur opgemerkt waarna de hulpdiensten zijn opgeroepen.

Meerdere keren aangereden

De politie heeft geen idee hoe de gewonde scooterrijder op de weg terecht is gekomen. Ook is onduidelijk hoe het slachtoffer zijn verwondingen heeft opgelopen. De politie sluit niet uit dat zwaargewonde meerdere keren aangereden is. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Bewakingscamera’s Nedcar

Uit onderzoek van de politie komen donderdag enkele opmerkelijke zaken aan het licht. Zo is op bewakingscamera’s van VDL Nedcar aan de Rijksweg in Nieuwstadt te zien dat er een personenauto stopt bij de ingang van de autofabrikant. De bestuurder stapt uit en inspecteert zijn auto. Dat gebeurt korte tijd nadat de scooterrijder vermoedelijk is aangereden.

Terwijl deze bestuurder bij zijn voertuig staat, komen uit de richting Sittard, vier personenauto’s voorbij rijden. Deze auto’s rijden richting Echt. Een van deze auto’s heeft een aanhangwagen.

Om te achterhalen hoe de scooterrijder gewond is geraakt, zoekt de politie contact met de chauffeur van de auto bij Nedcar. Ook kunnen bestuurders en inzittenden van de passerende auto’s mogelijk licht werpen op de toedracht van het ongeval.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors