Afvalbedrijf bouwt windscherm na wegwaaien rotzooi in Geleenbeek

door | 21 mei 2021, 14:44 | Nieuws

Afvalverwerkingsbedrijf Van Kaathoven in Sittard heeft werk gemaakt van een windscherm aan de achterkant van het bedrijfsterrein.

Harde wind

Bij harde windstoten of storm waait regelmatig rommel de naastgelegen Geleenbeek in. Een paar jaar geleden waaide tijdens een storm zelfs grote lappen folie de beek in. Die dreven vervolgens via Nieuwstadt en Roosteren stroomafwaarts. Medewerkers van het bedrijf maken regelmatig rondes om afval op te ruimen. “Je kunt het niet allemaal tegenhouden”, zei een woordvoerster van Van Kaathoven februari dit jaar tegen SOL2. Ook toen lag de Geleenbeek weer bezaaid met afval.

De Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg (RUDZL), met als opdrachtgever de 18 Zuid-Limburgse gemeenten en Provincie Limburg, liet destijds weten om in gesprek te gaan met het bedrijf over windschermen. Daar is nu dus werk van gemaakt. Het is alleen afwachten of de windschermen bovenop de keerwanden van bijna vijf meter hoog gaan helpen om het afval in de toekomst op het bedrijfsterrein te houden.

Kijk hier hoe de Geleenbeek er februari dit jaar bij lag:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors