België trekt 20 miljoen uit voor vervanging brug tussen Roosteren-Maaseik

door | 6 december 2022, 16:12 | Nieuws

De Vlaamse regering heeft 20 miljoen euro gereserveerd om de Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik te vervangen. Door de watersnood vorig jaar verkeert de brug in extra slechte toestand, waardoor vervanging nodig is.

Werkzaamheden pas over 2 jaar

“De werken zelf zullen waarschijnlijk voor 2024 zijn”, zegt minister Lydia Peeters tegen VRT Nieuws. “In tussentijd zal de brug gewoon open blijven. Ze wordt ook vaak geïnspecteerd, zodat ze zeker veilig genoeg blijft voor het verkeer.”

De Pater Sangersbrug, in de volksmond ook wel Maasbrug, is volledig in Belgisch beheer. Naast het autoverkeer maken veel Limburgse jongeren die in Maaseik naar school gaan gebruik van de brug.

Toekomstproof

“Het is een brug van 70 jaar oud. Nu gaan we een nieuwe brug plaatsen, die de komende decennia mee kan gaan”, zegt de minister. “Die brug zal ongeveer op dezelfde plek komen als de huidige, alleen zullen enkele aantakkingen en oprijhellingen een beetje verschuiven.”

Lees ook: Brug tussen Roosteren en Maaseik krijgt flinke opknapbeurt: ‘Gedeeltelijk afgesloten’

Aan de Nederlandse zijde ligt een kleine parkeerplaats en het vervallen gebouw van parenclub Bridge Inn dat al jaren leegstaat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors