Cijfers: rattenoverlast is vooral probleem in Echt en Koningsbosch

door | 11 mei 2021, 15:26 | Nieuws

Uit Echt en Koningsbosch kwamen de afgelopen jaren de meeste meldingen van rattenoverlast.

Dat blijkt uit cijfers die SOL2 bij de gemeente Echt-Susteren heeft opgevraagd, naar aanleiding van recente schriftelijke vragen van partij Lijst Samenwerking over de rattenoverlast in Koningsbosch.

Lees ook: Weer meldingen van rattenoverlast Koningsbosch: ‘Moeilijk om bron op te sporen’

Echt koploper, gevolgd door Koningsbosch

Van de meldingen die in 2019 en 2020 werden gedaan, kwamen de meeste uit Echt (16). Na Echt volgen Koningsbosch (10) en Pey (6). Zowel uit Roosteren als Nieuwstadt kwamen vier meldingen binnen. In Hingen, Maria Hoop, Susteren en Dieteren is het aantal meldingen van het ongedierte te verwaarlozen.

Hoeveel meldingen dit jaar zijn gedaan, is ook al bekend. Koningsbosch voert de lijst voor 2021 tot nu toe aan. Met acht meldingen heeft de kern nu al meer meldingen dan vorig jaar (6).

Bekijk hier het aantal meldingen per kern per jaar:

Vooral vroeg in het jaar

De meeste meldingen komen volgens de gemeente uit het buitengebied en vooral vroeg in het jaar als akkers worden omgeploegd en bewerkt. Ratten vinden dan minder voedsel en trekken richting huizen. Na een melding komt de plaagdierbeheerser van de gemeente langs. Die helpt mensen om preventieve maatregelen te nemen zodat ze geen ratten meer aantrekken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors