Corona-uitbraak op basisscholen Susteren: ‘Groep 3 tot 8 in quarantaine’

door | 28 april 2021, 19:15 | Corona, Nieuws

Verschillende klassen van basisscholen In ’t Park en de Springdonk in Susteren zijn naar huis gestuurd. Dat gebeurde na het hoge aantal coronabesmettingen op die scholen.

Groep 3 tot 8 in quarantaine

“Op de Springdonk zit groep 3 tot 8 in quarantaine tot na de meivakantie”, zegt een woordvoerster van onderwijskoepel Kindante. Alleen groep 1 en 2 krijgen nog fysiek onderwijs. Basisschool In ’t Park werkt niet meer met jaargroepen maar units. Eén unit zit thuis volgens de zegsvrouw.

Hoeveel kinderen daardoor momenteel online onderwijs krijgen kan de woordvoerster niet zeggen. Ook hoeveel positieve tests onder medewerkers en kinderen zijn afgenomen is niet bekend bij Kindante. De woordvoerster zegt dat de koepel sinds de heropening van de basisscholen regelmatig kinderen en medewerkers ziet uitvallen. “Zo’n drie weken geleden was basisschool Angela in Echt nog dicht.”

Coronacijfers blijven stijgen

In de RIVM-cijfers van woensdag was wederom een stijging in de coronabesmettingen in Echt-Susteren te zien. Er werden in de afgelopen zeven dagen 158 mensen positief getest, dat zijn 499,7 positieve tests per 100.000 inwoners. Met die cijfers komt Echt-Susteren landelijk gezien net in de top 20 van gemeenten met het meeste aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Een aanzienlijk deel van die besmettingen is hoogstwaarschijnlijk toe te wijzen aan de corona-uitbraak op de Susterse basisscholen.

Lees ook: Nieuwe piek coronabesmettingen Echt-Susteren: ‘Hou mijn hart vast’

Na de meivakantie, op maandag 17 mei, zijn de scholieren in principe weer welkom als het aantal besmettingen dat toelaat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors