D66 mikt op drie zetels in gemeenteraad Echt-Susteren

door | 29 april 2021, 16:13 | Nieuws, Politiek

D66 Westelijke Mijnstreek mikt in Echt-Susteren op drie zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat zegt Pepijn Pi, voorzitter van de D66-afdeling. Vorige maand werd bekend dat de sociaal-liberale partij hier de gemeenteraad in wil.

Lees ook: D66 wil gemeenteraad Echt-Susteren in

Waarom drie zetels?

Drie zetels moeten goed haalbaar zijn volgens Pi. Hij kijkt daarbij naar de gemeente Sittard-Geleen, waar D66 twee zetels heeft. Ook baseert hij zich op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen landelijk en in Echt-Susteren. In onze gemeente stemden 10,16 procent van de kiezers vorige maand op D66.

Volgens de voorzitter van de D66-afdeling staan er genoeg leden in Echt-Susteren te springen om actief te worden. “Je moet nog werken aan je bekendheid, maar drie zetels gaan het zeker worden.”

Bekijk ook: Zo stemde Echt-Susteren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Euregionale samenwerking

De partij ziet een toegevoegde meerwaarde in samenwerkingen met onze buurlanden. “We zijn hier op het smalste stukje Limburg en grenzen hier zo aan België en Duitsland. Euregionale samenwerking is heel belangrijk. Daarin kun je als gemeente een goede rol in spelen en dat gaat D66 zeker doen”, aldus Pi.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors