D66 wil gemeenteraad Echt-Susteren in

door | 31 maart 2021, 09:53 | Nieuws, Politiek

D66 wil in 2022 de gemeenteraad van Echt-Susteren in. “Er zijn veel leden in Echt-Susteren die actief willen worden en zeggen dat het D66-geluid in Echt-Susteren gehoord moet worden”, zegt voorzitter Pepijn Pi van D66 Westelijke Mijnstreek.

Eerst lijsttrekker kiezen

“Als D66 zijn we qua ledenaantallen enorm in de lift. Zeker gezien de landelijke uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen hebben we laten zien wat de potentie is. Het is een logische stap dat we gaan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Pi. Binnenkort opent de Westelijke Mijnstreek-afdeling de verkiezingen voor de lijsttrekkers in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen. Nadat bekend is wie de lijsttrekker wordt in Echt-Susteren, worden de plekken ingevuld op de kandidatenlijst. “En dan hebben we een heel mooi team om deel te nemen.”

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

D66 vierde partij in Echt-Susteren

D66 was tijdens de Tweede Kamerverkiezingen twee weken geleden de vierde partij in Echt-Susteren. Zo’n 10 procent van alle stemmers in onze gemeente koos voor de partij van Sigrid Kaag. De PVV (20,5 procent), VVD (20,1 procent) en het CDA (14,3 procent) waren de grootste partijen. Van die partijen is in de huidige gemeenteraad alleen het CDA actief.

Lees ook: PVV blijft grootste partij in Echt-Susteren, VVD tweede

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors