Discotheek Stoba al twee jaar dicht: ‘Er is helemaal niks meer in Echt’

door | 4 mei 2021, 18:20 | Cultuur, Nieuws

Het is deze week twee jaar geleden dat discotheek Stoba definitief de deuren sloot. Inmiddels heeft de petitie Echt Bruisend bijna 2500 ondertekeningen opgehaald. De initiatiefnemers willen een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren in Echt en hopen dat het centrum daardoor weer bruisend wordt.

Lees ook: Echtenaren willen uitgaansgelegenheid terug: ‘We weten hoe leuk het vroeger was’

‘Niks meer te doen’

Verschillende mensen in Echt vinden het jammer dat er sinds het sluiten van de Stoba weinig te doen is voor de jeugd in Echt. “Er is helemaal niks meer voor de jeugd. Het is toch verschrikkelijk. Wij gingen vroeger altijd op stap”, zegt een vrouw. “Sinds de Stoba weg is, is er helemaal niks meer te doen hier in dat dorp”, zegt kapper Basil Rassoul.

Bekijk hier wat Echtenaren vinden van het verdwijnen van de Stoba:

Ideeënfase

De initiatiefnemers van Echt Bruisend hebben inmiddels contact met verschillende politieke partijen. Ook de gemeente heeft toegezegd mogelijkheden voor een uitgaansgelegenheid te onderzoeken. “We zitten nu in de ideeënfase”, zegt Sophie Wolthers, een van de initiatiefnemers van de petitie. “Het is duidelijk dat we niet een discotheek willen zoals vroeger. Het idee wat er moet komen moet inspelen op huidige behoeften van jongeren.”

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors