Eerste Goede Doelen Week Nieuwstadt verplaatst vanwege corona

door | 1 april 2021, 11:16 | Nieuws

De allereerste Goede Doelen Week in Nieuwstadt gaat niet door van 12 tot en met 18 april. Het toenemende aantal coronabesmettingen en het advies van het gemeentebestuur om niet te collecteren zolang de lockdown geldt, heeft de stichting doen besluiten tot uitstel.

Lees ook: Gemeente: stop met deur-aan-deurverkoop en collectes

Bundeling van krachten

Vrijwilligers gaan nu tussen 14 en 19 juni langs de Nieuwstadtse deuren. Inwoners krijgen een week vooraf een envelop met invulformulier in de brievenbus. Daarop kunnen ze aankruisen welke van de 11 goede doelen ze willen steunen om vervolgens het formulier met de gift in contant geld in de envelop te doen. De vrijwilligers van de verschillende fondsen halen de envelop op. Zij zetten zich tijdens de Goede Doelen Week dus gezamenlijk in voor alle doelen. Daardoor kan in principe ieder goed doel in alle straten van Nieuwstadt geld ophalen. Door de gezamenlijke actie krijgen de inwoners tijd om na te denken welk goed doel ze willen steunen en komen er minder collectanten aan de deur.

Na een gezamenlijke telling worden de bedragen toegekend aan de deelnemende goede doelen, zoals is ingevuld door de inwoners. Een klein percentage gaat naar de Goede Doelen Week om onder andere kosten voor drukwerk voor de volgende editie te financieren. Achteraf wordt ook bekend gemaakt welk bedrag is opgehaald.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors