Eerste stemmen uitgebracht, ook die van bezorgde burgemeester Hessels

door | 15 maart 2021, 15:35 | Nieuws

De eerste stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn maandag uitgebracht. In Echt ging het stembureau op het gemeentehuis vervroegd open. Burgemeester Jos Hessels was een van de eerste stemmers.

Bezorgde burgemeester

Hessels trok in januari aan de bel over het laten doorgaan van de verkiezingen in deze pandemie. “Allereerst zaten we toen in een hele hoge piek in het aantal coronabesmettingen, zeker hier in Echt-Susteren. Je hoorde gewoon van heel veel mensen dat ze bang waren om te gaan stemmen”, zegt hij maandag. Hij pleitte er in januari dan ook voor om de verkiezingen uit te stellen, maar kreeg nul op rekest vanuit Den Haag.  “We moeten al een jaar binnen zitten. En nu ineens 13 miljoen mensen de straat opsturen om te gaan stemmen, dat past niet alleen maar omdat er verkiezingen zijn. Daar hoor je ook veel mensen over zeggen: als het hun uitkomt, dan mogen we naar buiten en anders niet.”

Lees ook: Dit moet je weten over de verkiezingen in Echt-Susteren

Coronaproof

Volgens de burgemeester hebben Den Haag en de medewerkers van zijn gemeente er alles aan gedaan om het stemmen zo coronaproof mogelijk te maken. “Ik heb vertrouwen in de mensen die het geregeld hebben. Ik hoop dat het voldoende is geweest.” De eerste stemmers met hoge leeftijd of verminderde gezondheid voelden zich maandagochtend in ieder geval veilig genoeg. “Ja het gaat goed. Ik vind het goed opgezet en ik voel me er veilig bij”, zegt een vrouw.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors