Gemeente Echt-Susteren niet verrast door manege-aankoop VDL Nedcar

door | 13 december 2021, 12:24 | Politiek

De gemeente Echt-Susteren wist dat VDL Nedcar een van de gegadigden was om manege Katsbek in Susteren te kopen. De bekendmaking van de koop vorige maand komt voor het gemeentebestuur dan ook niet als een verrassing.

“Als je als ‘buurman’ de kans krijgt om een aangrenzend grondstuk te verwerven, dan doet die kans zich maar één keer voor”, laat het college van B&W weten als antwoord op vragen van oppositiepartij Lijst Samenwerking. Het is min of meer hetzelfde antwoord als Nedcar eerder gaf over de aankoop.

Lees ook: Nedcar koopt naastgelegen manege Katsbek: ‘Strategische aankoop’

Geen industrie op manegeterrein

De gemeente laat weten in nauw contact te staan met de autofabrikant met een vestiging in Born, net over de gemeentegrens bij Nieuwstadt. In die gesprekken heeft VDL Nedcar laten weten geen plannen te hebben om industriële activiteiten uit te gaan voeren op perceel van de manege. Dat zou ook niet logisch zijn, zegt de gemeente, want Nedcar heeft op de grond tussen de fabriek en de manege natuurcompensatie aangeplant voor het Sterrebos. Het is volgens Nedcar immers nodig om een groot deel van het Sterrebos te kappen, om uit te kunnen breiden.

Een uitbreiding van de fabriek op de grond van de manege is dus niet aan de orde volgens de gemeente. Alle andere plannen die VDL Nedcar heeft met de manege zullen waar nodig eerst door het college of gemeenteraad moeten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors